Jdi na obsah Jdi na menu
 


Péče

Přestože je srst samočistící, tak vyžaduje vaši pozornost – záleží i na tom, zda máte BŠO s dlouhou nebo středně dlouhou srstí. V prvním případě jsou chlupy jemnější a po venčení v nich najdete více nepořádku (větviček atd.), vhodné ja častější česání. U druhého typu stačí jednou týdně srst vykartáčovat. Pokud nastane období línání, tak se připravte na velké množství bílých chlupů, které budou úplně všude. nutné je každodenní vyčesávání kvalitním kartáčem. Při koupání mějte na paměti, že hustá srst poměrně dlouho schne.

Pozornost byste měli věnovat i drápům. Větší plemena si je často přirozeně obrousí při chůzi na tvrdém povrchu, ale pozor na paspárek, který není ve styku se zemí a může mýt tendence k nepříjemnému zarůstání.

Již od štěněte byste měli svého bílého ovčáka zvykat na ošetřování uší, očí a zubů. Aby v případě potřeby něbyl problém s manipulací. Uši prohlížejte jednou za čas a v případě potřeby vyčistěte pomocí speciálních kapek, nebo to nechcet provést veterinárního lékaře. Chrup psů je náchylný na zubní kámen, ale nejvíce rizikovou skupinou jsou malá plemena. Svému BŠO můžete zuby preventivně čistit kartáčkem, zabráníte tak usazování zubního plaku a následné tvorbě kamene, dají se používat i různé doplňky stravy a kosti na okus.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář